Winkelwagen

geen items
Totaal:
€ 0,00
Over ons

Voormalig directeur van Overtoom Duitsland & Zwitserland, Marcel van Gageldonk, lanceerde Europresto de online prijsvechter op de B2B markt met meer dan  30.000 producten voor kantoor, magazijn en werkplaats. Europresto biedt klanten hoge besparingen ten opzichte van de bekende grote concurrenten, op dezelfde producten, met dezelfde service en garantie.

 

Europresto directeur Van Gageldonk: "Zo transparant als de B2C markt is, zo ondoorgrondelijk is de B2B markt. De verkoopprijzen die traditionele bedrijven voor kantoor-, werkplaats- en magazijninrichting hanteren zijn nauwelijks te vergelijken. De marges die ze doorberekenen zijn ondoorzichtig, maar uit ervaring weet ik dat ze extreem hoog zijn. Het MKB betaalt daardoor bij elke bestelling de hoofdprijs. Europresto is anders. In tegenstelling tot onze bekende concurrenten werken wij niet voor onze aandeelhouders, maar voor onze klanten. Geen dure reclamecampagnes, catalogi en andere overhead, wèl slimme ICT – en Supply Chain oplossingen en dus de laagste prijzen voor het MKB.

 

Volgens Van Gageldonk is het tijdperk van de traditionele handelsorganisatie voorbij. De klant accepteert volgens hem de ondoorzichtige prijsstructuur niet meer en het midden- en kleinbedrijf wil niet langer opdraaien voor de voordelige contracten die multinationals afsluiten. De huidige tijd van transparantie, besparingen en kwaliteitsbewustzijn vraagt volgens hem om een business model als dat van prijsvechter Europresto.

 

Europresto’s business model wijkt af van de traditionele modellen van bekende handelsbedrijven door prijstransparantie en een vast laag margepercentage. Europresto werkt alleen met nettoprijzen waarin de maximale korting is verwerkt. Daarnaast biedt Europresto netto staffelprijzen bij afname van grotere aantallen van een artikel. Deze netto staffelprijzen staan ook vermeld bij het artikel, transparant en duidelijk. Op deze wijze profiteren de Europresto klanten van het succes van het bedrijf, samengevat in de pay off ‘Sharing Benefits’.